Pingst Västerås & Corona

 

Folkhälsomyndigheten har den 22/10 tagit bort rekommendationen om att personer som är 70 år och äldre bör undvika kontakter med andra, och de omfattas nu av de allmänna råd som gäller för alla. Du kan läsa mer om vad som gäller på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vi livesänder vår gudstjänst kl. 10.30 via Youtube varje söndag. Se till att du prenumererar på vår Youtubekanal för att kunna vara med via nätet, följ oss också på Instagram och Facebook.

Vårt samfund Pingst har gett ut rekommendationer som du kan läsa här. Där kan du också ta del av en bön Daniel Alm skrivit. Det är troligt att vi får leva med Coronavirusets effekter under lång tid och därför kommer vi inte att ta några förhastade beslut. Gör ditt eget val om du vill komma till gudstjänst och låt oss be mitt i allt detta, leva i frid och ta väl hand om varandra.

Rekommenderat personligt förhållningssätt:

1. Vi uppmanar att hämta information från statliga myndigheter och följa de instruktioner som där ges. Folkhälsomyndigheten ger information, finns även på www.1177.se
2. Om du själv uppvisar symptom ska du följa de instruktioner du får när du ringer 1177.
3. Om du besökt områden med omfattande smitta uppmanas du stanna hemma från kyrkan två veckor efter hemkomst och såklart vara uppmärksam på egna symptom som hosta, andningssvårigheter eller feber. Inkubationstiden för coronaviruset är 2-14 dagar enligt världshälsoorganisationen, WHO.

Generella tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids enligt 1177.se

1. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Du kan använda handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten.
2. Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
3. Hosta eller nys i armvecket.
4. Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
5. Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
6. Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.