Om oss

Alla vi människor längtar efter ett liv som verkligen är värt att leva. Syfte och mening, glädje och verklighet, kärlek och bekräftelse, avkoppling och samtidigt ett positivt engagemang, det är några begrepp som beskriver en del av vad vi kan känna stark längtan efter.

Vi vill vara en församling som uttrycker goda syften genom att:
ära och tjäna Gud
berätta för andra människor om Jesus och livet han ger
vara en plats för gemenskap och äkta relationer

Detta gör att vi drömmer om att få vara en öppen kyrka med hjärta för människor, med hjärta för dig. Vårt engagemang och vår tid fylls av denna inriktning, allt för att det ska förverkligas som Gud tänkt med ditt liv.

Vi vill vara en ständigt växande församling, samla människor till stora gemensamma samlingar, gudstjänster och samla människor till mindre grupper med betoning på gemenskap. Vi vill vara en församling för alla generationer, samtidigt vill vi på ett särskilt sätt finnas till för barnen och ungdomarna.

Några nyckelbegrepp för våra värderingar är: andlighet och folklighet, tydlighet och generositet. Med dessa värderingar vill vi säga att vi är vanliga människor med en stark tilltro till en levande Gud. Vi vill säga att vi vill vara tydliga med det vi tror är Bibelns budskap, samtidigt vill vi måna om varje människas integritet och vara generösa.

Vi är en pingstförsamling och det betyder att vi vill igenkänna och betona betydelsen av Andens gåva. Denna gåva leder till kärlek, kärlek till Gud och varandra. Vi vill ha Jesus i centrum, det är han som kan göra det vi människor inte kan. Han räddar oss, han renar oss, han ger oss av sin Ande, han bygger sin kyrka och en dag ska han komma tillbaka.

Välkommen med!

PINGSTFÖRSAMLINGEN VÄSTERÅS
Daniel Alm
Pastor