Mission.

Ända sedan de första kristna har följare av Jesus haft den här kallelsen att sprida budskapet om vem Jesus är, vad han har gjort för alla människor och att varje person kan få lära känna honom som sin personliga frälsare.

Men än idag finns det människor som inte har fått höra om Jesus. Det finns hela folkgrupper som inte har tillgång till
en Bibel på sitt eget språk eller en församling i sin närhet som skulle kunna berätta för dem om Jesus.

Därför bedriver vi mission – och vi är inte klara förrän alla har fått chansen att ta emot Jesus. Här kan du läsa om de projekt vi som församling stöttar.

Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar.

Stipendie

Funderar du på att gå bibelskola med missionsinriktning? Ska du ut på missionsresa eller på annat sätt testa mission? Då finns det stipendie att söka!

Hör av dig till kontakt@vasteras.pingst.se så berättar vi mer!

 

 

Marco Polo Network

Målet med Marco Polo Network är att nå de persisk- och turkisktalande folken. Utmaningen är stor då det här området fortfarande är ett av de minst nådda i världen. I Iran och kringliggande länder finns ca 180 miljoner människor i 314 folkgrupper som talar persiska eller något annat persiskt språk. 99 % av dessa folkgrupper anses som onådda av evangeliet.

Turkisktalande folk uppgår till nästan lika många, nämligen 178 miljoner människor i 365 olika folkgrupper, varav 89% anses vara onådda (joshuaproject.net).

Vi arbetar med lokala församlingar och ledare i området med strategin att:

  1. Nätverka och mobilisera i Sverige och i regionen för förbön och stöd.
  2. Träna lokala ledare och missionärer för evangelisation, lärjungaskapande och församlingsplantering.
  3. Sända korttidsteam (lokala och svenska) för evangelisation och missionärer för långsiktig församlingsplantering till nyckelplatser.
  4. Evangelisera genom olika insatser.
  5. Göra lärjungar som gör lärjungar och planterar församlingar som multipliceras.

Ibra

IBRA, en del av svensk pingstmission, arbetar för att nå världens onådda folk med evangeliet om Jesus. IBRA finns i 60 länder och producerar och sänder program på ca 100 olika språk. Med media som verktyg vill IBRA initiera och stötta rörelser av lärjungar som leder till att församlingar växer och nya startas. Fokus är på de minst nådda folken som till största del finns inom det så kallade 10/40 fönstret, ett rektangulärt område mellan den 10:e och 40:e breddgraden.

Församlingen stöttar Niclas Collén som är verksamhetsledare för IBRA. I den rollen ansvarar han för ledning och utveckling av IBRAs arbete i fem regioner: Asien, Centralasien, Mellanöstern, västra Afrika och östra Afrika. Niclas bor med sin familj i Västerås och tillhör församlingen

Familjen Brolin

Paulina och Daniel Brolin bor i Bangkok, Thailand där de startat en församling. Målet med församlingen är att den ska vara en missionsbas där nya ledare utrustas för att plantera nya församlingar i Asien.

En församling finns nu i Siem Reap, Kambodja som har startats av ett team som har sänts ut från församlingen i Bangkok. Ett annat team har i år sänts ut till norra Thailand, till en stad som heter Udon Thani, på gränsen till Laos för att plantera ytterligare en församling.