Vi tror att du finns som har en längtan att göra mer. Du älskar församlingen och du vill vara med och sen den växa. Du vill utvecklas i ditt ledarskap och du är beredd att satsa ett år för att göra det. Som trainee kommer du utmanas att ta nya steg och växa in i det Gud har kallat dig till.

Som trainee får du:
– Anpassad undervisning
– En mentor som följer dig under året
– Praktikplatser utifrån din passion och kallelse
– Nya erfarenheter 
– Utvecklas i din tjänst

Varannan vecka är det undervisning och samtal. Tillfällena varvas mellan fysiska och digitala träffar och är på kvällstid.

Under traineeåret ingår fem timmars praktik varje vecka. Du får chans att testa olika områden för att lära dig mer om församlingen och hur din passion och kallelse kan passa in.

Under traineeåret får du en mentor som följer dig och din utveckling. Här få du möjlighet att bolla utmaningar du möter under året. Mentorn är pastor, församlingsledare, verksamhetsledare eller någon som har varit ledare i församling under en lång tid.

Året är kostnadsfritt, men du åtar dig att lägga i genomsnitt 7 timmar per vecka. 

 

Skicka din ansökan till trainee@vasteras.pingst.se. Den ska innehålla ett personligt brev som kort beskriver din tro och kallelse samt tidigare ledarerfarenheter. Bifoga namn på rekommenderande pastor eller ledare.

Intervjuer sker löpande och senast den 1 augusti får du besked om du är antagen till traineeprogrammet.